فهرست مطالب

نشریه علوم و فنون مرزی
پیاپی 43 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • قاسم رضایی، عبدالرحمان میرزاخانی*، علیرضا ادیبی صفحات 1-14

    اثربخشی منابع انسانی، ابزاری است کارآمد بر پایه نگرش تحول ساز مدیریت به گونه ای که با به کارگیری آن، سازمان ها می توانند گام های بسیار بلند و سریعی در مسیر توسعه و رشد بردارند. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی تاثیر ساختار سازمانی بر اثربخشی کارکنان با نقش میانجی تفویض اختیار در فرماندهی مرزبانی استان خوزستان می باشد. تحقیق حاضر از نظر روش کمی و از نظر اهداف، کاربردی و از نظر ماهیت، مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را مسیولین سطح یک و دو فرماندهی مرزبانی استان خوزستان در نیمه اول سال 1400 تشکیل می دهند. بر اساس روش نمونه گیری طبقه ای و تصادفی ساده تعداد 95 نفر حجم نمونه را تشکیل می دهد. ابزار سنجش را پرسش نامه 48 سوالی محقق ساخته بر اساس مبانی نظری و پرسش نامه های استاندارد، رابینز (1987) و ویک و همکاران (2000) تشکیل می دهد. اعتبار ابزار به وسیله آلفای کرونباخ محاسبه و مقدار آن 83/. و برای بررسی روایی کل مولفه های این پرسش نامه از روش صوری استفاده شد. برای آزمون فرضیه ها از آزمون های میانگین استفاده شد. داده های حاضر در بسته نرم افزاری spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته های تحقیق بیانگر آن است که ساختار سازمانی بر اثربخشی کارکنان به طور مستقیم 75 درصد تاثیر مستقیم و 43 درصد از طریق تفویض اختیار اثر غیرمستقیم دارد. ضمن اینکه تفویض اختیار 51 درصد تاثیر مستقیم بر اثربخشی کارکنان دارد. همچنین ساختار سازمانی 69 درصد تغییرات تفویض اختیار را می تواند پیش بینی نماید. نتایج پژوهش نشان داد، میزان تاثیر مستقیم و غیرمستقیم ساختار سازمانی بر اثربخشی کارکنان، مبین این مطلب است که برای ارتقاء اثربخشی کارکنان فرماندهی مرزبانی استان خوزستان در انجام وظایف قانونی خود، نه تنها مولفه ها و شاخص های ساختاری را باید تقویت نمود، بلکه تقویت متغیرهایی مانند تفویض اختیار که در این مطالعه به عنوان متغیر میانجی وارد گردید، موردتوجه، بازنگری و تقویت قرار گیرند.

    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، تفویض اختیار، اثربخشی، کارکنان، فرماندهی مرزبانی
  • شناسایی شیوه های انسداد مرز ایران و ترکمنستان (مورد مطالعه هنگ مرزی اترک)
    حمید پناهی*، رضا طاهری پویا، داود امینی قشلاقی، علی اصغر نیکنام صفحات 15-29

    حفظ و ارتقای امنیت مرزها و مناطق مرزی دغدغه همیشگی کشورهایی است که دارای مرزهای مشترک طولانی با همسایگان خود می باشند. در این راستا یکی از روش های برقراری امنیت در مناطق مرزی، موضوع انسداد مرز است. این پژوهش باهدف شناسایی شیوه های انسداد مرز ایران و ترکمنستان و همچنین شیوه های مناسب انسداد مرز دو کشور بر اساس شرایط جغرافیایی نواحی مرزی استان گلستان تهیه شده است. پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از حیث شیوه اجرا توصیفی و به لحاظ ماهیت در زمره تحقیقات کیفی است. جامعه آماری پژوهش را خبرگان مرزبانی، وزارت کشور، ارتش و سپاه استان گلستان تشکیل می دهند که 28 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. تجزیه وتحلیل داده ها با بهره گیری از تکنیک تحلیل تم انجام گرفته است. برابر یافته های تحقیق، اهم شیوه های انسداد مرز ایران و ترکمنستان بر اساس وضعیت دریا: پیش بینی پاسگاه شناور فلزی، استقرار یگان پهپادی، اختصاص شناورهای تندرو و پشتیبان، احداث حوضچه و اسکله؛ بر اساس وضعیت رودخانه: افزایش تجهیزات الکترونیکی و اپتیکی، استفاده از فنس های الکتریکی و حسگرها؛ بر اساس وضعیت دشت: احداث پایگاه و برجک های هدفمند، انسداد الکترونیکی مرز با استفاده از رادار و سنسورها و انسداد فیزیکی مرز با فنس کشی، سیم خاردار و دیوار بتونی و بر اساس وضعیت کوهستانی: احداث برجک های دیده بانی در ارتفاعات، تجهیزات اپتیکی و الکترونیکی، استفاده از گشت های هوایی با هلی شات، هواپیمای بدون سرنشین و مستقر نمودن بالن های دارای تجهیزات الکترونیکی شبانه است.

    کلیدواژگان: انسداد مرز، هنگ مرزی اترک، نواحی مرزی، رودخانه اترک
  • فرید فرهمند*، داود کیانی صفحات 30-43
    یکی از مباحث مهم در حقوق بین الملل، اختلافات مرزی است که در بیشتر مناطق جهان به اشکال مختلف قابل مشاهده است و تاثیر زیادی بر نوع و سطح روابط کشورها در نظام بین الملل دارد. با توجه به این موضوع در این نوشتار به دنبال پاسخ گویی به این سوال اصلی هستیم که؛ حقوق بین الملل در حل وفصل اختلافات مرزی بین کشورها چه دستاوردهایی داشته است؟ برای پاسخگویی به سوال مذکور، با توجه به ماهیت داده های تحقیق که از نوع کیفی می باشد از روش توصیفی برای تحلیل داده ها استفاده شد و بعد از بررسی اسناد و منابع معتبر علمی در دو بخش نظری و تحلیلی، به تدوین تحقیق حاضر پرداخته شد. برای اثبات این فرضیه که حقوق بین الملل به عنوان یک سازوکار بین المللی دارای دستاوردهای مهمی در حل وفصل اختلافات مرزی داشته است به چند نمونه از اختلافات مرزی بین کشورها پرداخته شد و یافته های تحقیق نشان داد که راهکارها و رویه های حقوقی ارایه شده از طرف دیوان بین المللی دادگستری که برگرفته از قوانین حقوق بین الملل است، در حل وفصل اختلافات مرزی کشورها و همچنین حفظ صلح و ثبات در جامعه جهانی تاثیرگذار بوده است. در ادامه، نتیجه گیری که از پژوهش حاضر استخراج گردید بدین شرح است که کشورهای خاورمیانه و به ویژه جمهوری اسلامی ایران به دلیل وجود اختلافات ارضی و مرزی متعدد با همسایگان خود نیازمند تعاملات سازنده با نهادهای حقوقی بین المللی می باشد چراکه بهترین مسیری که می تواند در دستیابی به منافع و امنیت ملی تاثیرگذار باشد، مسیر قدرت نرم و ظرفیت های بین المللی است.
    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، اختلافات مرزی، نظام بین الملل، واحدهای سیاسی
  • علی اصانلو*، ناصر بیات، صادق سخاوی، پرویز برنوس صفحات 45-61
    برخورداری از مهارت های نقشه خوانی و فن کالک یکی از ابعاد مهم توانمندی عملیاتی فرماندهان در یگان های مرزی است. با توجه به شرایط حاکم بر مناطق مرزی، لزوم تدوین شاخص های دقیق در این زمینه برای توانمندسازی فرماندهان و همچنین ارزیابی سطح مهارت و توانمندی آن ها در ارزیابی های مدیریتی و سازمانی بر اساس این شاخص ها اهمیت دارد. این مسیله تاکنون در کشورمان بررسی نشده و مقاله از این جنبه دارای نوآوری است. پژوهش حاضر با استفاده از روش دلفی در سه گام شامل مرحله کیفی اکتشافی و دو مرحله کمی نظرسنجی دلفی اجرا شد. در یافته های به دست آمده 73 شاخص شناسایی شده که در مرحله کیفی برای نقشه خوانی و فن کالک در 5 مهارت دسته بندی شدند که شامل 19 شاخص در جهت یابی و مسیریابی؛ 14 شاخص در تعیین مسافت و مقیاس؛ 7 شاخص در تشخیص عوارض زمین، 14 شاخص در تعیین موقعیت و 19 شاخص در تشخیص علایم و قراردادهای نظامی فن کالک می باشد. آزمون ضریب توافقی کندال (w) در مرحله دوم اجرای پرسشنامه دلفی حصول اجمال بالاتر از 50 درصد میان مشارکت کنندگان در 5 مهارت یاد شده را آشکار ساخت. شاخص های توانایی تعیین محل پاسگاه دشمن روی نقشه، توانایی محاسبه مسافت پاسگاه دشمن با پاسگاه خودی با استفاده از مقیاس خطی، تشخیص شکل زمین و ناهمواری ها و تبیین تاثیر هر عارضه بر مانورهای نظامی در تشخیص عوارض زمین، جانمایی مختصات UTM داده شده روی نقشه در تعیین موقعیت و شناخت علایم مربوط به رسته های مختلف توانایی ترسیم علایم مربوط به یگان های نظامی و انتظامی در تشخیص علایم و قراردادهای نظامی در فن کالک تحت عنوان مهم ترین شاخص ها شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: مهارت، نقشه خوانی، فن کالک، فرماندهی، یگان های مرزبانی فراجا
  • احسان یاری، داود حاتمی*، حمیده حاتمی صفحات 63-85
    هدف از پژوهش حاضر بررسی و تحلیل وضعیت سالمندی جمعیت استان های مرزی -ساحلی کشور و توزیع فضایی آن است. روش تحقیق پژوهش حاضر ترکیبی از روش های توصیفی - تحلیلی، اسنادی و تحلیل ثانویه بوده و تحقیق بر اساس هدف، کاربردی است. برای تحلیل و ارزیابی وضعیت سالمندان استان های مرزی- ساحلی کشور از اطلاعات و داده های سرشماری سال 1395 استفاده شده است. تحلیل فضایی وضعیت سالمندی مناطق موردمطالعه و نحوه توزیع فضایی آن با استفاده از نرم افزار Arc GIS 10.8 صورت گرفته است. یافته ها نشان داد از نظر شاخص سه سطحی سازمان ملل، استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان جوان، استان های گیلان و مازندران سالخورده و 3 استان مرزی - ساحلی دیگر کشور بزرگ سال هستند. در بین 7 استان مرزی- ساحلی کشور استان گیلان با 43/36، کمترین نسبت وابستگی کل را در استان های ساحلی کشور دارد. ازنظر شاخص نسبت وابستگی سالمندان استان گیلان با 14/12 بیشترین میزان نسبت وابستگی سالمندان را در بین 7 استان ساحلی کشور دارد. از 7 استان ساحلی کشور استان سیستان و بلوچستان با سالمندی مردانگی و 6 استان ساحلی دیگر با سالمندی زنانگی مواجه هستند. ازنظر وضعیت ضریب سالمندی یا شاخص سالخوردگی، استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان جوان، استان های گیلان و مازندران سالخورده و 3 استان ساحلی دیگر کشور بزرگ سال هستند. نتایج به دست آمده نشان داد، روند سالخوردگی جمعیت در استان های مرزی - ساحلی کشور مثل هم نبوده و برخی از  استان های مذکور تندتر و برخی کندتر هستند. به صورت کلی وضعیت و توزیع فضایی سالمندی استان های مرزی - ساحلی کشور به این نحو است که به ترتیب بیشترین مشکل در استان های گیلان و مازندران و در مرحله بعد در استان های گلستان، خوزستان و بوشهر و در مرحله آخر استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان می باشد.
    کلیدواژگان: سالمندی جمعیت، توزیع فضایی، استان های ساحلی ایران
  • سارا رستمی* صفحات 86-106
    در حقوق بین الملل یکی از موضوعاتی که به حل و فصل اختلافات بین بازیگران نظام بین الملل پرداخته است، مذاکره و انجام تعاملات سازنده بین کشورها می باشد. از رویکردهای مذاکره در بین واحدهای مذکور، انجام دیپلماسی مرزی در قالب مذاکره بین نمایندگان کشورهای همجوار برای مرتفع نمودن مسایل و مشکلات مربوط به مناطق مرزی و تثبیت صلح و برقراری امنیت در این نواحی می باشد. با توجه به این موضوع، در پژوهش حاضر به تحلیل جایگاه دیپلماسی مرزی در حقوق بین الملل پرداخته شد. در این نوشتار با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی و بررسی اسناد و مدارک معتبر و مرتبط با موضوع پژوهش به این پرسش که؛ جایگاه دیپلماسی مرزی در حقوق بین الملل چیست؟ پاسخ داده شد. یافته های به دست آمده نشان داد که یکی از مهمترین منابعی که در حقوق بین الملل برای حل و فصل اختلافات بین کشورها پیش بینی شده است، مذاکره بوده و این موضوع به دلیل وجود مسایل و مشکلات متعدد در مناطق مرزی دارای بیشترین کارایی و کاربرد را در بین واحدهای نظام بین الملل داشته است. دیپلماسی مرزی در قالب مذاکره یکی از مهمترین رویکردهای حقوق بین الملل برای حل و فصل اختلافات مرزی بوده و دارای جایگاه بسیار مهمی در برقراری صلح و تثبیت امنیت در ارتباط بین کشورها دارد. انجام تعاملات مرزی و پیشگیری از هر گونه شکل گیری بسترهای ناامنی در نواحی مرزی در بین کشورها، موضوعی است که از طریق انجام ملاقات مرزی در قالب دیپلماسی مرزی از طرف نهادهای مرتبط با نواحی مرزی در کشورها صورت می گیرد. با توجه به این موضوع مطلوبترین نتیجه ای که می توان از پژوهش حاضر ارایه کرد؛ بهره برداری از منابع حقوق بین الملل در قالب دیپلماسی مرزی از طرف کشورهای با مرزهای طولانی و واگذاری اختیارات به نهادهای مرتبط با نواحی مرزی  در راستای حفاظت و حراست از مرزهای خود و کاهش تنش و درگیری بین کشورها می باشد.
    کلیدواژگان: مرز، دیپلماسی، حقوق بین الملل، نظام بین الملل
  • مهرداد مهرعبدالله ئی، علی اصغر اسمعیل پور روشن*، بتول باهک صفحات 107-123

    ایران و عراق، به عنوان دو بازیگر تاثیرگذار در مقاطع تاریخی، همواره تحت تاثیر کنش های هم گرایانه/ واگرایانه برخاسته از واقعیت های جغرافیایی فی مابین و منطقه بوده اند، زیرا عامل جغرافیا به گونه ای خود را به نظام های سیاسی تحمیل می کند. ازاین رو در طی سال های اخیر یکی از چالش های مرزی بین ایران و عراق که سیاست خارجی دو کشور را تحت تاثیر قرار داده است، مباحث مرتبط با هیدروپلیتیک بوده است که پژوهش حاضر با بهره گیری از روش توصیفی-تحلیلی به دنبال پاسخگویی به این سوال که؛ مهم ترین چالش های مرزی ایران و عراق در حوزه هیدروپلیتیک کدام اند؟ به نگارش درآمده است. برای انجام پژوهش حاضر بعد از گردآوری اسناد و مدارک مرتبط با پژوهش به تبیین و تحلیل آن ها پرداخته شد که نتایج به دست آمده نشان داد؛ مهم ترین چالش های مرزی ایران و عراق در حوزه منابع هیدروپلیتیکی در دو بعد محلی و منطقه ای قابل تحلیل است که در بعد محلی، سوء مدیریت منابع آبی و به خطر افتادن امنیت مرزی با توجه به پتانسیل بحران زایی مرزهای غربی کشور که در تشریح این موضوع می توان، اول؛ به محتمل بودن واکنش منفی مردم محلی به هرگونه اقدام برای توافق با کشور عراق برای واگذاری هرگونه منابع آبی با مدنظر قرار دادن کاهش این منابع اشاره کرد. دوم؛ تشدید مخاطرات زیست محیطی ازجمله افزایش ریز گردها در استان های غربی کشور که دارای واکنش منفی در داخل کشور خواهد داشت. در بعد منطقه ای عدم توافق دوجانبه مرضی الطرفین بین دو کشور ایران و عراق بر سر استفاده از منابع آبی رودخانه های مرزی که می تواند به شکل گیری هرگونه تنش های سیاسی و امنیتی با رویکرد منطقه ای در آینده شده و تعیین سهم حق آبه اهرمی فشاری از طرف دو کشور در برابر خواسته های سیاسی شود.

    کلیدواژگان: هیدروپلیتیک، مرز، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عراق
|
  • Ghasem Rezaeia, Abdorrahman Mirzakhani *, Alireza Adibi Pages 1-14

    The effectiveness of human resources is an efficient tool based on the transformative attitude of management in such a way that by using it, organizations can take very long and fast steps in the path of development and growth. The purpose of this research is to identify the effect of organizational structure on the effectiveness of employees with the mediating role of delegating authority in the Border Guard Command of Khuzestan province.In terms of its methodology this study is of a quantitative research type and in terms of its objectives it is of an applied research type descriptive and in terms of nature it is considered a descriptive and correlation type. The statistical population of the current research is made up of level one and two officials of the border guard command of Khuzestan province in the first half of 2021. Based on stratified and simple random sampling method, 95 people make up the sample size. The measuring tool consists of a questionnaire of 48 questions made by the researcher based on the theoretical foundations and standard questionnaires of Robbins (1987) and Vick et al. (2000). The reliability of the tool was calculated by Cronbach's alpha and its value was .83. And to check the validity of all the components of this questionnaire, the face validity method was used. The mean tests were used to test the hypotheses. The present data were analyzed using SPSS software.The findings of the research show that the organizational structure has a 75% direct effect on the effectiveness of employees and 43% indirect effect through the delegation of authority. In addition, delegation of authority has a direct effect on the effectiveness of employees by 51%. Also, the organizational structure can predict 69% of changes in delegation.The results of the research showed that the degree of direct and indirect influence of the organizational structure on the effectiveness of the employees indicates that in order to improve the effectiveness of the employees of the border guard command of Khuzestan province in performing their legal duties, not only structural components and indicators should be strengthened, but also the strengthening of variables such as delegation of authority, which was entered as a mediating variable in this study, should be considered, reviewed and strengthened.

    Keywords: organizational structure, Delegation of authority, effectiveness, employees, Border guard command
  • Identifying the Ways of Blocking the Iran-Turkmenistan Border (Case Study: Atrak Border Regiment
    Hamid Panahi *, Reza Taheri Poya, Davood Amini Gheshlaghi, AliAsghar Niknam Pages 15-29

    Maintaining and improving the security of borders and border areas is a constant concern of countries that have long common borders with their neighbors. In this regard, one of the ways to establish security in the border areas is the issue of blocking the border. This research has been prepared with the aim of identifying the methods of blocking the border of Iran and Turkmenistan and also the appropriate methods of blocking the border of the two countries based on the geographical conditions of the border areas of Golestan province.In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of execution method it is descriptive and in terms of nature it is considered a qualitative research. The statistical population of the research consists of border guard, interior ministry, army, and army corps experts of Golestan province. 28 people were selected as the sample size. Data analysis has been done using the theme analysis technique.According to the findings of the research, the most important methods of blocking the Iran-Turkmenistan border based on the state of the sea are: predicting a metal floating outpost, deploying a drone unit, assigning fast and support vessels, constructing a pond and a wharf; based on the condition of the river: increasing electronic and optical equipment, using electric fences and sensors; based on the plain situation: building a base and targeted turrets, electronic blocking of the border using radar and sensors, and physical blocking of the border with fencing, barbed wire and concrete walls, and based on the mountain situation: building observation towers in the heights, optical and electronic equipment, using aerial patrols with helishot, drones and deployment of balloons with electronic equipment at night.

    Keywords: border obstruction, Atrak Border Regiment, border areas, Atrak River
  • Farid Farahmand *, Davod Kiani Pages 30-43
    One of the most important topics in international law is border disputes, which can be seen in various forms in most regions of the world and have a great impact on the type and level of relations between countries in the international system. Considering this issue, in this article we seek to answer the main following question: What achievements has international law made in resolving border disputes between countries? In order to answer the mentioned question, according to the nature of the research data, which is of a qualitative type, a descriptive method was used for data analysis, and after reviewing the documents and reliable scientific sources in both theoretical and analytical parts, the current research was developed. To prove the hypothesis that international law as an international mechanism has had important achievements in the resolution of border disputes, several examples of border disputes between countries were discussed and the findings of the research showed that the legal solutions and procedures provided by the International Court of Justice, which are derived from the laws of international law, has been effective in resolving border disputes between countries and also maintaining peace and stability in the world community. In the following, the conclusion drawn from the present research is as follows: Middle Eastern countries, especially the Islamic Republic of Iran, due to the existence of numerous territorial and border disputes with their neighbors, need constructive interactions with international legal institutions, because the best way to achieve the benefits and national security to be effective, is the path soft power and international capacities.
    Keywords: International law, Border disputes, international system, political units
  • Ali Osanlu *, Naser Bayat, Sadegh Sakhavi, Parviz Barnous Pages 45-61
    Possessing map reading and technical skills is one of the important aspects of commanders' operational capability in border units. Considering the conditions governing the border areas, it is important to formulate accurate indicators in this field to empower the commanders and also evaluate their skill level and capability in managerial and organizational evaluations based on these indicators. This issue has not been investigated in our country so far and the article is innovative in this aspect. Therefore, the Delphi method was implemented in three stages, including the qualitative-exploratory stage and two quantitative stages of the Delphi survey. 73 indicators identified in the qualitative stage for map reading and calculus technique were categorized into 5 skills, which include 19 indicators in orientation and routing; 14 indicators in determining distance and scale; There are 7 indicators in the detection of land features, 14 indicators in determining the position, and 19 indicators in the detection of signs and military contracts. Kendall's coefficient of agreement test (w) in the second stage of implementing the Delphi questionnaire revealed the achievement of summaries above 50% among the participants in the 5 mentioned skills. Indicators of the ability to determine the location of the enemy's outpost on the map, the ability to calculate the distance between the enemy's outpost and the enemy's outpost using a linear scale, recognizing the shape of the land and unevenness and explaining the effect of each complication on military maneuvers in the detection of terrain complications, placing the given UTM coordinates on the map in determining the position and the recognition of signs related to different orders - the ability to draw signs related to military and law enforcement units in recognizing military signs and contracts were identified as the most important indicators.
    Keywords: Skill, map reading, Calculus, command, I. R. I border guard units
  • Ehsan Yari, Davod Hatami *, Hamideh Hatami Pages 63-85
    The purpose of the current research is to investigate and analyze the aging population of the coastal provinces of the country and its spatial distribution.The research method of the present study is a mixed method of descriptive-analytical, documentary and secondary analysis methods, and in terms of its objectives, this research is of an applied type. To analyze and evaluate the situation of the elderly in the coastal provinces of the country, the information and data of the census of 2015 have been used. Spatial analysis of the aging status of the studied area and its spatial distribution has been done using Arc GIS 10.8 software. The findings showed that according to the three-level index of the United Nations, Sistan and Baluchistan and Hormozgan provinces are young, Gilan and Mazandaran provinces are old and 3 other coastal provinces of the country are adults. Among the 7 coastal provinces of the country, Gilan province with 36.43 has the lowest total dependency ratio among the coastal provinces of the country. According to the elderly dependency ratio index, Gilan province has the highest dependency ratio of the elderly among the 7 coastal provinces of the country with 12.14. Out of 7 coastal provinces of the country, Sistan and Baluchistan province is facing aging of men and 6 other coastal provinces are facing aging of women. In terms of the old age coefficient or old age index, the provinces of Sistan and Baluchistan and Hormozgan are young, Gilan and Mazandaran provinces are old and 3 other coastal provinces of the country are adults. The results showed that the aging process of the population in the coastal provinces of the country is not the same, and some coastal provinces of the country are faster and some are slower. In general, the situation and spatial distribution of aging in the coastal provinces of the country is such that the most problem is in the coastal provinces of Gilan and Mazandaran, then in the coastal provinces of Golestan, Khuzestan and Bushehr, and in the last stage in the provinces of Sistan and Baluchistan and Hormozgan.
    Keywords: Aging population, Spatial Distribution, Coastal provinces of Iran
  • Sara Rostami * Pages 86-106
    In international law, one of the topics that has been used to resolve disputes between actors of the international system is negotiation and constructive interactions between countries. One of the negotiation approaches among the aforementioned units is conducting border diplomacy in the form of negotiations between representatives of neighboring countries to resolve issues and problems related to border areas and stabilize peace and establish security in these areas. According to this issue, in the present study, the position of border diplomacy in international law was analyzed. In this article, by using the descriptive-analytical method and examining the valid documents and documents related to the research topic, to the question that; What is the position of border diplomacy in international law? Answered. The findings showed that negotiation is one of the most important resources provided in international law to resolve disputes between countries, and due to the existence of numerous issues and problems in border areas, it has the most efficiency and application among the units of the system. has had an international Border diplomacy in the form of negotiation is one of the most important approaches of international law to resolve border disputes and has a very important place in establishing peace and establishing security in relations between countries. Carrying out border interactions and preventing any formation of insecurity in the border areas between countries is a matter that takes place through border meetings in the form of border diplomacy on behalf of institutions related to border areas in countries. Considering this issue, the most favorable result that can be presented from the current research; Exploiting the resources of international law in the form of border diplomacy by countries with long borders and delegating authority to institutions related to border areas in order to protect and protect their borders and reduce tension and conflict between countries.
    Keywords: Border, Diplomacy, International law, international system
  • Mehrdad Mehrabdollahi, AliAsghar Esmailpour Roshan *, Batol Bahak Pages 107-123

    Iran and Iraq, as two influential actors in historical periods, have always been influenced by convergent/divergent actions arising from geographical realities in between and in the region, because the factor of geography somehow imposes itself on political systems. Therefore, in recent years, one of the border challenges between Iran and Iraq that has affected the foreign policy of the two countries has been the issues related to hydro-politics. Applying a descriptive-analytical method, the present study aims to answer the following question: What are the most important border challenges of Iran and Iraq in the field of hydro-politics? To conduct the current research, after collecting the documents related to the research, they were explained and analyzed, and the obtained results showed that the most important border challenges of Iran and Iraq in the field of hydro-political resources can be analyzed in two local and regional dimensions. In the local dimension, the mismanagement of water resources and jeopardizing border security due to the crisis-generating potential of the western borders of the country, which can be explained in this issue, first; it mentioned the possibility of a negative reaction of the local people to any action to agree with Iraq to hand over any water resources, taking into account the reduction of these resources; second, intensification of environmental hazards, including the increase of fine dust in the western provinces of the country, which will have a negative reaction inside the country. In the regional dimension, the lack of mutual agreement between the two countries of Iran and Iraq on the use of water resources of the border rivers, which can lead to the formation of any political and security tensions with a regional approach in the future, and determining the share of water rights has become a lever of pressure on the part of the two countries against political demands.

    Keywords: Hydro-politics, Border, Islamic Republic of Iran, Republic of Iraq